This is custom heading element

De hazelnoten die wij verkopen zijn net als ongeveer 70 procent in de wereld afkomstig uit Turkije.

Ongepelde hazelnoten, gepelde hazelnoten, geroosterde hazelnoten, geblancheerde hazelnoten, geblancheerde gesneden (schaafsels) hazelnoten, geroosterde gesneden (schaafsels) hazelnoten, naturel gehakte hazelnoten, geroosterde gehakte hazelnoten, naturel hazelnootmeel, geblancheerde hazelnootmeel, geroosterde hazelnootmeel en hazelnootpasta.

Wij hebben naturel oftewel bruine hazelnoten, geroosterde hazelnoten, geblancheerde hazelnoten en dubbel geroosterde hazelnoten.

Naturel hazelnoten oftewel bruine hazelnoten zijn de hazelnoten die men kent. Hier is niks mee gedaan.

Deze hazelnoten gaan langzaam 2x 4 minuten door de oven met een standaard temperatuur van 175 graden Celsius. Na dit proces krijg je de zogeheten geroosterde hazelnoten.

De geblancheerde hazelnoot is het vervolg product van de volgende proces. blancheren of ontvliezen van de hazelnoten is het kort stomen van de noten waardoor de (eetbare) schil verwijdert kan worden zodat je een mooie blanke noot hebt.

Onze hazelnootmeel wordt onder andere gemaakt van naturel, geblancheerde of geroosterde hazelnoten. De hazelnoten worden fijn gemalen tot meel om vervolgens gebruikt te worden in uw producten. Natuurlijke hazelnootmeel is rijk aan vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Om langer van uw hazelnoten te kunnen genieten is het belangrijk dat ze op de juiste wijze bewaard worden. Hazelnoten nemen snel de smaak en aroma’s van andere voedingsmiddelen over, daarom raden wij het aan om ze in een aparte kast of in een luchtdichte ruimte te verbergen . Om het bederven van de hazelnootjes te voorkomen is het belangrijk dat je ze op een droge, koele en donkere plaats bewaart (max 20 °C). Door je goed aan deze bewaaradviezen te houden blijven uw hazelnoten zo vers mogelijk voor een langere periode.

Onze hazelnoten bevatten de volgende certificaten: Bio Skal certificaat, ISO 9001 Certificaat en tenslottte de UTZ certificaat.

Nee, wijzelf zijn momenteel alleen ISO9001, Skal en Rainforest Alliance gecertificeerd.

Finma B.V. heeft vele jaren een HACCP certificaat gehad in combinatie met een ISO 9001:2015 certificaat. Echter, het is niet meer mogelijk om een HACCP certificaat te verkrijgen. Dat betekent niet dat we niet meer voedselveilig werken. Ons management systeem is een gecombineerd voedselveiligheids- en ISO9001 systeem. Alle onderwerpen uit HACCP worden hierin beschreven en geborgd. Het HACCP systeem is gebaseerd en extern getoetst op FSSC22000 met bijbehorend en passend een PRP (basisvoorwaarden programma).

Als vervanging voor het HACCP certificaat is er bewust gekozen voor ISO 22000 met daarbij de basisvoorwaarden zoals die voor FSSC22000 gelden. Een FSSC certificaat is niet nodig voor de activiteiten die wij uitvoeren met het product. Wij kopen verpakt product en slaan dit op; er vindt geen be- of verwerking of her verpakking plaats. Wij leveren het product in dezelfde ongeschonden verpakking als waarin wij die hebben aangeleverd gekregen. Door strenge toegangscontroles in onze opslag voorkomen wij dat externen iets met het product zouden kunnen doen. Al onze leveranciers hebben wel een GFSI erkend voedselveiligheidscertificaat.

Finma Biedt vele verpakkingsmogelijkheden.

Voor de hazelnoten zijn dat de volgende:

vacuüm zakken in dozen, polyliner binnenzak, papieren Kraft zakken, jute zakken, big-bags.

(Dit verschilt per formaat. Voor verdere informatie zie 'hazelnoot verpakking')

Voor de hazelnootpasta is dat de volgende:

Emmers, vaten, plastic vaten, tankcontainer en tank vrachtwagen.

(Dit verschilt per formaat. Voor verdere informatie zie 'hazelnoot verpakking')

Onze minimum order kwantiteit zit op één volle pallet (720 kilogram)

Binnen 30 dagen na levering van de hazelnoot producten

DDP/DAP (hazelnoten leveren tot aan deur), FCA (hazelnoten ophalen bij Finma BV) en CIF (hazelnoten leveren tot aan douane)