Hazelnoot leverancier

De hazelnoot leverancier

De hazelnoot is de vrucht van de hazelnoot leverancier en omvat daarom alle noten die afkomstig zijn van deze soorten.
Hazelnoten worden onder andere gebruikt om er hazelnoot chocolade van te maken, in zoetwaren wordt er meer gebruikt gemaakt van hazelnotenpasta dit is in combinatie met chocolade voor chocoladetruffels en producten zoals chocoladerepen, hazelnoot cacaopasta. Hazelnootolie, geperst uit hazelnoten, is sterk gearomatiseerd en wordt gebruikt als bakolie. Turkije is de grootste producent van hazelnoten ter wereld.

Deze noten groothandel wordt voornamelijk door Finma B.V. op de Nederlandse markt gebracht zij zorgen ervoor dat bedrijven hazelnoten kopen vanwege hun grote rol in het transport van hazelnoten naar Nederland.
De noten kopen groothandel bedroeg in 2020 de wereldproductie van hazelnoten 1,1 miljoen ton. De hazelnootproductie in Turkije is goed voor 62% van het wereldtotaal.

Hazelnoten worden gebruikt in lekkernijen om pralines, chocoladetruffels en hazelnootpastaproducten te maken. In Oostenrijk is hazelnootpasta een ingredi√ęnt voor het maken van taarten , zoals de Weense hazelnoottaart. In Kiev-cake wordt hazelnootmeel gebruikt om de schuimgebakjes op smaak te brengen en worden hazelnoten roosteren gebruikt als lekkernij. Hazelnoten worden gebruikt in de Turkse keuken en de Georgische keuken . Hazelnoten kopen de meeste leveranciers graag zodat de noten kunnen vers of gedroogd worden gegeten kunnen worden want deze hebben namelijk verschillende smaken. Hazelnoten inkoop kunt u terecht bij onze sales manager Ahmet Can.

 

Wilt u meer te weten komen over de hazelnoot leverancier? Check hier onze Homepage